Přečteno,  Recenze,  Young adult

Miluji tě. Já vím. / Hádej, kdo jsem.

Miluji tě. Já vím. / Nofreeusernames
Vydáno: 2021
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 280
Ilustrace: Tereza Basařová
ISBN: 978-80-7661-184-9

Anotace:

Nejtěžší cosplay? Být sama sebou na střední! Volné pokračování bestselleru Navždycky.

Avy si skoro nikdo nevšímá. Sice jí tak projde kdeco, ale jinak jí to pěkně štve. Na Instagramu je však populární skoro jako Baby Yoda a její cosplaye mají tisíce lajků. To hezouna Chrise Cartera žere celá škola nonstop – včetně Avy. Jenže co z toho, když s ním nedokáže ani mluvit? S tajemným klukem, co jí začne psát, tenhle problém nemá. Z rande naslepo se ale většinou vyklube průšvih, takže mise zní jasně: odhalit jeho identitu, než Avu najde sám.

Recenze:

Kniha Navždycky od Oly s Hoombook teamu se dočkala svého volného pokračování.

Děj nás zavádí do stejného středoškolského prostředí, jako v první knize, akorát nám představuje nové hrdiny.

Avy je celkem tichá holka, co se považuje za šedou myšku, kterou nikdo nevidí. Když se však převlékne do kostýmu svých oblíbených sci-fi hrdinů, ve kterých se účastní cosplay soutěží, je nepřehlédnutelná.

Oproti tomu Chris Carter, hezoun, fotbalista, který může mít na kterou holku ukáže, školu nesnáší, štvou ho spolužáci včetně Avy.

Jednoho dne Avy přijde zpráva na mobil od tajemného kluka, se kterým si začne psát. Po čase zjistí, že v konverzaci s ním se cítí být sama sebou víc než kdy dřív, ale odhalit mu svou skutečnou identitu nedokáže. Z toho má veliký strach.

On ji oproti tomu zve opakovaně na rande naslepo, které ale Avy nejednou odmítá.

V jejich vztahu začne značně přituhovat, když po sobě začnou pátrat a zjistí, kým ve skutečnosti jsou. Vyvolává to v nich hromadu otázek ohledně důvěry jeden v druhého. Dokáží být sami sebou i tváří v tvář?

Malá ukázka z knihy:

Celá kniha se nesla ve stejném duchu jako ta první. Co musím vyzdvihnout byl humor mezi dvěma hlavními protagonisty. Některé smsky, které si psali mě vážně nechávaly rozesmátou ještě pěkných pár minut. A to už dávno nejsem cílová skupina. Ale stejně jako u první knížky jsem si nostalgicky zavzpomínala na svá školní léta a první lásky.

Další věc, která mě nesmírně potěšila byla gramáž stránek knihy. Oproti prvnímu dílu s ní byla mnohem lehčí manipulace.

Hlášky a odkazy na superhrdiny a Star Wars jsem si neskutečně užila, sama jsem fanouškem (i když kam se hrabu na autorčiny znalosti).

Knihu bych stejně, jako tu první doporučila všem, kteří se chtějí nostalgicky vrátit do mladých školních let. zažívat první lásky a bavit se autorčiným humorem.

Doporučuji dát si stejně jako Ola kakaíčko, zavrtat se do deky a pod lampou se začíst do tohoto milého příběhu.

Závěrem snad jen dodám, že se moc těším na další počin této české autorky a doufám, že se vám bude líbit stejně jako mě.

A pro ty, co ji již mají přečtenou. Co na ni říkáte? Líbila se? Pište, komentujte, těším se na vaše příspěvky. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *