Seriály

Dark (2017)

Obsazení:

Louis Hoffman (Jonas Kahn), Lisa Vicari (Martha Nielsen), Maja Shöne (Hannah Kahn), Oliver Masucci (Ulrich Nielsen), Jördis Triebel (Katharina Nielsen), Karoline Eichhorn (Charlotte Doppler), Mark Waschke (Noah), Antje Traue (Anges Nielsen), Stephan Kampwirth (Peter Dopper) a další.

Otázka není KDE ale KDY.

zdroj: www.netflix.com

Teprve nedáno jsem si na Netfilxu všimla traileru na tento seriál, a protože mě zaujal, okamžitě sem jej začala sledovat.

Děj se odehrává ve Windenu, poklidném německém městečku, které leží uprostřed lesů. Oáza klidu a odpočinku, pomyslí si mnozí. Opak je ale pravdou. Tohle město neobvyklejší už být nemůže. Na první pohled působí jako každé jiné, ovšem až do doby, než zmizí první dítě.

Pak se děj zamotává, mizejících dětí přibývá, vyšetřovatelé jsou ve slepé uličce a vyděšených lidí je čím dál víc. Právě nyní nastal čas si položit otázku, neopakuje se nám tu historie?

Přesně před 33 lety došlo k podobnému zmizení bratra hlavního vyšetřovatele Ulricha a jeho tělo se doposud nenašlo. Jen pár lidí doufá, že je ještě naživu.

Do změti tohoto zmatku se nám tu prolíná několik časových rovin, které zpočátku absolutně nedávají smysl. Zhruba od šestého dílu jsem začala mít maličko ponětí o čem je řeč, ale pořád na mě čekala mnohá překvapení.

Obě řady jsem si velmi užila. Napětí jen gradovalo a i přes to, že po čase pochopíte, o co se jedná, na konci druhé řady jsem zůstala paf a doufám, že na nevyřčené otázky, bující v mé hlavě, odpoví další série.

Za mě rozhodně seriál, který si zaslouží pozornost a pochvalu za neotřelé zpracování, obsazení hlavních i vedlejších rolí, scénář, režii i kameru.

A co vy? Viděli jste? Líbilo se, nebo vás seriál naopak zklamal?

Těším se na vaše komentáře a příspěvky 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *