Chris Carter,  Krimi thriller,  Recenze

Noční lovec/ Máš to v sobě

Noční lovec/ Chris Carter
Vydáno: 2013
Nakladatelství: BB art
Originální název: The Night Stalker
Počet stran: 328
Překlad: Jana Pacnerová
Obálka: Jan Matoška
ISBN: 978-80-7461-331-9

Anotace:

V Los Angeles řádí sériový vrah. Na ženách, které mu padnou za oběť, nejsou navenek patrné žádné známky násilí – jen zašité tělní otvory, v nichž se však nacházejí předměty tak hrůzné, že svědčí o mimořádně zvráceném pachateli.
Detektiv Robert Hunter se při honbě za pachatelem střetne se soukromou vyšetřovatelkou Whitney Meyersovou. Sledují stejnou stopu a zjišťují, že se pohřešují další ženy. Jsou ještě naživu? Podaří se dostihnout šíleného vraha dřív, než unese a bestiálně zabije další oběť? Jaké strašlivé tajemství skrývá minulost muže, který se dopouští tak nestvůrných zločinů?

Recenze:

Představte si, že se probudíte v místnosti nazí, nijak nespoutaní, ale máte zašitá ústa a pohlaví. Jak se tak kolem sebe rozhlížíte uvidíte nad sebou nápis MÁŠ TO V SOBĚ… Ale co? Tahle otázka napadla nejednu vrahovu oběť.
Chris Carter nám ve své třetí knize představuje mimořádně zvráceného vraha mladých žen.
Detektivové Hunter a Garcia jsou zmatení. Vrah s nimi hraje podivnou hru, při které používá zvlášť nepěkné hračky ke splnění svých tužeb.

První oběť nám vrah doslova servíruje na stříbrném podnose, bohužel se nic moc nedozvíme, protože okolnosti jsou natolik drastické, že si sebou bohužel odnášejí nejen tělo oběti, ale i další dvě osoby.

Detektiv Hunter dlouho hledá marnou spojitost mezi jednotlivými případy, za to nám krásně vyprofiluje vraha, který je extrémně trpělivý, umí donekonečna čekat na svou oběť a neošívat se.
Co se týče samotné vraždy, je vždy precizní, čímž se stává pro svou oběť tím posledním, co před smrtí ucítí a nač pomyslí.

Vrah vraždí velice důmyslně a každý svůj krok má naplánovaný do nejmenšího detailu… Hunter a Garcia se tak vydávají na lov s rizikem, že lovenou zvěří může být během pátrání jeden z nich.

Katia se zajíkla. „Kdo jste? Kde jste vzal tohle číslo?“ Další uchechtnutí. „Jsem…“ ve sluchátku to zase cvaklo, „…nejspíš fanoušek.“

„Fanoušek?“

„Fanoušek, který má své zdroje. Takové zdroje, kterými se velmi snadno získávají informace.“

„Informace?“

„Vím, že jsi fantastická muzikantka. Svoje housle Lorenzo Guadagnini miluješ ze všeho na světě nejvíc. Žiješ ve střešní nástavbě v Západním Hollywoodu. Jsi alergická na buráky. Tvůj nejmilejší skladatel je Čajkovskij a hrozně ráda řídíš ten svůj kabriolet Mustang, rudý jako oheň.“ Odmlčel se. „A zítra v jednu hodinu jdeš s otcem na oběd do Mastro’s Steak House v Beverly Hills. Tvá oblíbená barva je růžová, přesně jako ten župan, co máš teď na sobě, a zrovna sis chtěla otevřít láhev bílého vína.“

Katia ztuhla.

„Tak co, jak horlivý jsem fanoušek, Katio?“

Katia instinktivně zalétla pohledem k oknu kuchyně, ale věděla, že je moc vysoko, než aby ji mohl špehovat někdo z okolních budov.

„Kdepak, oknem tě nešmíruju,“ pronesl muž posměšně.

Světlo v kuchyni zhaslo a hlas, který vzápětí Katia uslyšela, nevycházel ze sluchátka.

„Stojím hned za tebou.“


Všem, kteří se do Nočního lovce pustí přeju pevné nervy, velkou dávku odvahy číst dál (vzhledem k talentu spisovatele to není nijak těžké) a předem upozorňuji, že kniha opravdu NENÍ PRO SLABÉ POVAHY !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *