Chris Carter,  Krimi thriller,  Recenze

Jeden za druhým/ Smrt online

Jeden za druhým/Chris Carter
Vydáno: 2015
Nakladatelství: BB art
Originální název: One by One
Počet stran: 344
Překlad: Jana Pacnerová
Obálka: Jan Matoška
ISBN: 978-80-7507-068-5

Anotace:

Když detektivu Robertu Hunterovi ze Speciální sekce vražd losangeleské policie zavolá anonym, aby se podíval na jednu webovou stránku, vypadá to jako podivný žert. Jenže online vysílaný přenos, určený jen Hunterovým očím, zachycuje popravu neznámé spoutané oběti. A volající nechce, aby se detektiv jen díval, má se zločinu také účastnit, a odmítnutí nepřichází v úvahu.
Vzápětí je mrtvola neznámého nalezena, a tak se ukáže, že nešlo o trik ani počítačovou animaci…

Recenze:

Další povedená kniha z pera Chrise Cartera. Tentokrát je vrah opravdu důmyslný a do hry na život a na smrt přizve i Roberta Huntera osobně. Na první pohled to všechno vypadá, jako opravdu zvrácený žert, ale jakmile se najde první oběť, všem dojde, že stojí před opravdu vynalézavým psychopatem.
Hunter a Garcia se zaplétají do smyčky, která se jich dotkne víc, než oba čekali.
Budou schopni pachatele dopadnout? Jak moc ovlivní vrah jejich osobní životy? Dokážou se smířit s nevyhnutelným?
Chris nám představuje příběh vraha, který se rozhodl zabíjet online… V dnešní době plné počítačové techniky, faxů, mobilů, soc. sítí se při čtení začnete sami za sebou otáčet.

Kniha se čte jedním dechem, je napínavá, chytrá a mazaná… Pan spisovatel mě pokaždé něčím překvapí, nebo vyšokuje. A jako empatická osoba, prožívám všechny ty útrapy nejen s detektivy, kteří blaží po tom dopadnout vraha, ale i s oběťmi, jejichž poslední minuty na tomto světě jsou opravdu děsivé.
Knihu rozhodně doporučuji.

Garcia cítil, jak se mu svírá hrdlo. Před léty, když byl ještě pouhým uniformovaným losangeleským policajtem, se ocitl u případu domácího násilí, kde žárlivý přítel vychrstnul své přítelkyni do obličeje čtvrt litru louhu sodného. Pachatel uprchl, ale o pět dní později byl zatčen. Garcia si ještě pamatoval, jak pomáhal záchranářům připoutat dívku na nosítka. Její obličej tvořila jen změť živého masa a spálené pokožky. Rty vypadaly, jako by se jí přitavily k zubům. Pravé ucho a nos se jí úplně rozpadly a žíravina jí do jedné oční bulvy vypálila díry.

Garcia se přes počítač podíval na Huntera. „To snad ne. Víš to jistě?“ Hunter přikývl. „Vím to jistě.“

„Hajzl jeden.“ Telefon na Hunterově stole zazvonil znovu. Byl to Dennis Baxter z jednotky počítačové zločinnosti. „Detektive,“ pronesl úzkostlivým hlasem. „NaOH je louh sodný. Hydroxid sodný.“

„Ano, já vím.“

„Do prdele, člověče. Ta látka je vysoce žíravá. Mnohonásobně horší než kyselina. Když někdo přidává hydroxid sodný do takového množství vody, prozatím bude roztok silně zředěný a ne moc silný, ale brzy…“ Umlkl.



Pokud nemáte silné žaludky a bojíte se po tmě, čtěte za bílého dne a ne před spaním. Nebo jednoduše sáhněte po nějaké lovestory. Protože tenhle spisovatel vaše já, cítící se v bezpečí, rozloží na nanosekundy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *