Chris Carter,  Krimi thriller,  Recenze

Sochař smrti/ Stínové divadlo pro silné povahy

Sochař smrti/ Chris Carter
Vydáno: 2014
Nakladatelství: BB art
Originální název: The Death Sculptor
Počet stran: 344
Překlad: Jana Pacnerová
Obálka: Jan Matoška
ISBN: 978-80-7507-001-2

Anotace:

Detektivové Robert Hunter a Carlos Garcia stojí před dalším temným případem. Tentokrát jim chorá mysl sériového vraha předkládá s každou obětí hádanku: Jaký vzkaz se skrývá v obludném uměleckém díle, zanechaném na místě činu? Proč vložil pachatel tolik práce a fantazie do zprávy, kterou mohl sdělit mnohem snazším způsobem? A chce vůbec něco sdělit?

Recenze:

Čtvrtá kniha z pera Chrise Cartera a klobouk dolů před jeho pisatelským umem a znalostmi. Kdykoli sahám po jeho dalším díle, říkám si, že drsněji už to snad ani nejde… ale to by nebyl pan Carter, aby mě nevyvedl z omylu.

Další případ detektiva Hutera a Garcii právem patří jejich divizi pro ultranásilné kriminální činy. Vrah nezná slitování a servíruje vyšetřovatelům oběti doslova po kusech, ze kterých vytváří svá zrůdná umělecká díla.

Při čtení se vám bude tajit dech, budete zhnuseni patologií onoho psychopata, který postrádá sebemenší náznak empatie. Člověka, který je tak zvrácený, že i Robertovi s Carlosem značnou dobu trvá, než jim začnou docházet souvislosti a dokáží přečíst vodítka, která jim vrah předkládá.

Připravte se na řezničinu, psychický a fyzický teror zabalený do úžasného daru slova, kterým je Chris Carter obdařený. Jeho zkušenosti s lidmi psychicky labilními jsou znát z každé věty a stránky.
Kniha je sice velice drsná, nic pro slabé povahy a lidi, co u knížek rádi svačí, ale rozhodně stojí za to. Vcucne vás od první stránky a nepustí dokud nedočtete tu poslední.

V místnosti zavládlo rozpačité ticho. Hunter udělal dva kroky směrem ke stěně a dlouhou chvíli pozoroval slova i písmo.

„Čím to vrah napsal, kusem hadru namočeným v krvi?“ zeptal se.

„Taky bych hádala,“ souhlasila doktorka Hoveová. „Ale zítra nebo pozítří nám to forenzní laboratoř poví přesněji.“ Odvrátila se od stěny zpátky k lůžku. Hlas se jí zachvěl nevolí. „Tohle je k nevíře, Roberte. Na takovém případu jsem ještě nikdy nepracovala. Vrah tu strávil několik hodin, nejdřív oběť mučil, pak čtvrtil. Nejen to, ale taky potom vytvořil tuhle věc.“ Ukázala na krvavou sochu. „A ještě si našel čas nechat po sobě takovýhle vzkaz.“ Pohlédla na Garciu.

Pokud se na to cítíte, máte pro strach uděláno, silný žaludek a pevné nervy… Směle do toho. Vytáhněte knihu Sochař smrti ze svých knihoven a začtěte se… nudit se rozhodně nebudete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *