Knižní novinky,  Srpen 2020

Knižní novinky srpen 2020

Všechny zdravím po delší době a přináším knižní novinky pro měsíc srpen. Všechno, na co se můžete společně se mnou těšit, najdete hned pod tímto krátkým úvodem 🙂

Doufat znovu / Mona Kasten
Série: Začít znovu 4.
Nakladatelství: Omega

Anotace: Everly Pennová nevěří na lásku. Celé roky musela přihlížet, jak její matka trpí otcovým násilnickým chováním a jak stále více ztrácí sebe samu. Zážitky z dětství ji natolik traumatizovaly, že se rozhodla nikdy nezamilovat. To se však změní, když potká Nolana Gatese. Nolan je okouzlující, inteligentní a sexy a je to jediný člověk, před nímž Everly může být sama sebou – bez masky, kterou nosí před ostatními.
Ale Nolan je její vyučující. Je jedno, jak dobře si rozumí a jak moc ji dokáže rozesmát svým zvláštním humorem. Everly ví, že je pro ni absolutní tabu. A přesto je bezmocná proti pocitům, které v ní vyvolávají jeho slova. Noční rozhovory s ním jsou to jediné, co ji odvádí od temných myšlenek, které ji od dětství pronásledují a noc co noc jí nedovolují usnout. Jen jemu může říci, že vůbec neví, co chce od života, a že studuje jen proto, aby byla její matka šťastná.
Čím více času ubíhá, tím intenzivnější spojení mezi nimi je a tím více si Everly přeje překročit neviditelnou hranici, která ji od Nolana odděluje. Ale netuší, že za Nolanovým optimistickým přístupem k životu a nakažlivým nadšením pro literaturu se skrývá jedno tajemství. A tohle tajemství může zničit jejich lásku ještě dříve než začala….

Statečné a zlomené srdce/ Brigid Kemmererová
Série: Temné a osamělé prokletí 2.
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 448

Anotace: Kletba byla zlomena, ale princ Rhen čelí ještě temnějším problémům. Povídá se, že není opravdovým dědicem. Ačkoli má Rhen po boku Harper, jeho strážce Grey není nikde k nalezení a zůstalo po něm více otázek než odpovědí. Od doby, co Grey porazil Lilith, je na útěku. Netouží zpochybňovat Rhenův nárok na trůn – dokud Karis Luran nezačne hrozit, že se Uhlíkova zmocní silou. Její vlastní dcera Lia Mara s matčiným plánem nesouhlasí, ale dokáže přesvědčit Greye, aby se Rhenovi pro dobro království postavil?

Hříšné dopisy/ Vi Keeland, Penelope Ward
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 328

Anotace: Nikdy na něj nezapomenu – na muže, jehož jsem nikdy nepotkala.
S Griffinem Quinnem jsem si v dětství psala. Během let jsme se přes stovky dopisů spřátelili, svěřovali si nejhlubší, nejtemnější tajemství a vytvořilo se mezi námi pouto, o němž jsem věřila, že se nikdy nezlomí.
Přesně to se ale jednoho dne stalo.
Pak zničehonic dorazil dopis. Dopis plný osm let potlačovaného vzteku. Neměla jsem na vybranou a musela mu konečně vysvětlit, proč jsem kdysi přestala odpovídat.
Griffin mi odpustil a přátelství jsme obnovili. Teď jsme však dospělí a naše vzájemné pouto v nás zažehlo jiskru. Dopisy, které byly ze začátku plné flirtu, se postupně změnily na dopisy plné hříchu. A tak další logický krok je sejít se osobně.
Griffin to však odmítl a prohlásil, že je to tak nejlepší. To mi však nestačilo, a tak jsem se ho vydala hledat.
A tím, co jsem zjistila, se všechno změnilo…

Rozetmění/ Jay Kristoff
Série: Nikdynoc
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 616

Anotace: Itreyská republika se propadla do chaosu. Mia Corverová zavraždila kardinála Duoma a zvěsti o smrti konzula Scaevy se prohánějí po ulicích Božího hrobu jako požár. A pod jeho povrchem je hluboko v prastarých kostech města pohřbeno tajemství, které Republiku změní navždy.

Mia a její bratr Jonnen musí cestovat hlubinami starodávné metropole. Jejich úkol je povede temnotou pod Božím hrobem, přes Moře mečů, zpátky do knihovny v Tiché hoře, k jedovatým Čepelím – Miiným dřívějším mentorům – a nakonec až k mystické Koruně Měsíce. Tam Mia konečně odhalí původ Temných a zjistí, co osud chystá pro ni i její svět. Ale tři slunce se teď kloní k západu a přichází temnotma – může ji vůbec přežít?

Třetí díl temné série Nikdynoc.

Jedna noc s ním/ Elle Kennedy
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 208

Anotace: Jedna noc s ním jí změní život…

Maggie Reillyová nemá času na rozdávání. Pracuje jako servírka, jako dobrovolnice pomáhá dětem v centru pro mládež a studuje vysokou školu. Na muže a vztahy nemá čas, proto jí vyhovuje, že se setkává se svým milencem jen několikrát za rok. Když však dorazí do hotelu na domluvenou schůzku, omylem skončí v posteli s někým úplně jiným – s Benem Barrettem, nejznámějším hollywoodským rebelem.

Ben, který se po nejnovějším skandálu chce klidit lidem z očí, by se jenom rád vyspal. To by se však k jeho překvapení nesměla v jeho hotelovém pokoji objevit krásná nahá zrzka. O její omluvy nestojí, místo toho se domluví, že mu poskytne přístřeší, kde se na čas schová před dotěrnými novináři… a když bude součástí dohody i nezávazný žhavý sex, tím líp, ne?

Ben si však brzy uvědomí, že jeden týden s touhle drzou divokou zrzkou mu ani zdaleka nestačí. Chce víc. Mnohem víc. Jen musí Maggie, která o vztahy nestojí, přesvědčit, že ve svém životě potřebuje jistého rebela…

PS: Je to výzva/ Winter Renshawová
Nakladatelství: Beta- Dobrovský
Počet stran: 240

Anotace: Drahá slečno Keanová,

dříve, než tato směšná domluva započne, dovolte mi, abych se dostatečně jasně vyjádřil: vím, kdo jste, vím, že Vás můj otec najal, a vím, proč Vás najal, nejpodstatnější však je, že Vaše služby nejsou zapotřebí.

Ve skutečnosti nestojím o žádnou část miliardového impéria svého otce, a nic na tom nezmění ani skutečnost, že mi „dopřeje“ jednu z „nejlepších asistentek v zemi.“ Jen plýtvá penězi. A Vy svým časem.

Nicméně jelikož jste tak pošetile podepsala neprůstřelnou smlouvu s klauzulí o zásahu vyšší moci a jelikož mě můj otec dotlačil do přijetí této funkce, zdá se, že jsme tu společně uvízli – alespoň do příštího měsíce, než Vaše smlouva vyprší.

Naše spolupráce ve WellesTechu by měla proběhnout relativně bez problémů, avšak nenamlouvejte si, že jsem si nevšimnul toho, jak mě Vaše krásné oči sledují nebo jak zadržujete dech, když se naše ruce střetnou. Fascinuji Vás, což Vás ničí, protože se mnou stěží dokážete vydržet v jedné místnosti.

Máte mě za problém, který stojí za vyřešení? Za nerozluštitelnou hádanku? Zajisté, do toho. Vypočítejte x. Prolomte kód. Možná to bude i legrace (ale pouze pro mě, pro Vás ne).

S úctou

Calder Welles II

PS: Je to výzva!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *