Soutěže,  Speciality

Kdo vyhraje v divočině/ Win the Wilderness: Alaska

zdroj: Netflix

Před pár dny jsem měla potěšení shlédnout tento výjimečný pořad. Jde o soutěž o dědictví krásné chaty na Oseho hoře uprostřed lesů Aljašky.

Šest párů má šanci toto místo získat ke svému životu a hrdě tak pokračovat v odkazu Oseových, kteří to tu po třicet let budovali.

Soutěžící procházejí několika testy, které mají prověřit jejich houževnatost, sebedůvěru, schopnost spolupracovat a přežít v divočině, kde na ně čeká mnoho nebezpečenství a mnohdy jen okamžik nepozornosti může znamenat smrt.

Seriál provází několik dech beroucích záběrů na tuto krásnou a divokou zem. Ty braly dech i mně. Jde opravdu čistou nádheru a pastvu pro oko, která ale pro mnohé může být vykoupená životem.

Oseovi si po každém testu vyberou pár, který se v něm nejlépe osvědčil a pozvou ho k sobě domů. Soutěžící tak poprvé na vlastní oči uvidí, co je vlastně ve hře. A Oseovým to umožní je lépe poznat a zjistit, co s jejich odkazem mají v plánu do budoucna.

Řada má šest dílů a každý z nich kolem padesáti minut, což není mnoho. Oproti ostatním soutěžím, se kterými se v poslední době doslova roztrhl pytel, jde ale o výjimečný počin.

Majitelé celého místa se smiřují se situací, že už tu kvůli věku dále žít sami nemohou a opustit jejich domov, kde žili dlouhých třicet let, se tak neobejde bez slz a emocí, které přechází i na diváka.

Za mě rozhodně doporučuji, jedna ze soutěží, která v sobě nenese jen prvoplánově vyhrát velké množství peněz, ale staví především na hodnotách člověka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *