Knižní tip č. 2

Série Dvůr trnů a růží

Tahle série (ač nejsem pravidelným čtenářem fantasy) mě naprosto uhranula, proto se s vámi o ní dnes chci podělit. Doufám, že vám její čtení poskytne stejné potěšení jako mě. A jak se líbila vám?

Těším se na vaše názory a komentáře 🙂

Dvůr trnů a růží/ Dvůr mlhy a hněvu/ Dvůr křídel a zmaru/ Dvůr mrazu a hvězd/ Sarah J. Maasová

Dvůr trnů a růží / Sarah J. Maasová

  • Nakladatelství: CooBoo
  • Počet stran: 440

Anotace: Úžasný a mrazivý příběh na motivy příběhu Krásky a Zvířete. Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale Tamlin – jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.

Dvůr mlhy a hněvu/ Sarah J. Maasová

  • Nakladatelství: CooBoo
  • Počet stran: 624

Anotace: Feyre přežila střet s Amaranthou a vrátila se na Jarní dvůr. Avšak ani zde nemá klidu, protože ji neustále pronásledují vzpomínky na to, co musela udělat, aby osvobodila Tamlina i jeho lid.

A stejně tak nemůže zapomenout ani na smlouvu s Rhysandem, s kterým má strávit jeden týden v měsíci. Ač je nyní vznešenou vílou, srdce má stále lidské. A navíc si postupně uvědomuje, že na obzoru se objevuje ještě mnohem větší zlo, než jaké kdy zažila. A tak zatímco se snaží vyznat v zákrutech vílího života, zjišťuje, že její role zachránkyně ještě neskončila. Avšak dokáže se vyrovnat s nebezpečím, které se k ní blíží?

Dvůr křídel a zmaru/ Sarah J. Maasová

  • Nakladatelství: CooBoo
  • Počet stran: 720

Anotace: Feyre se vrátila na Jarní dvůr, odhodlaná získat informace o Tamlinových manévrech a jeho spolupráci s Hybernem. Aby to udělala, musí se zapojit do smrtícího tance podvodů – a v něm může jeden chybný krok přivodit zkázu nejen jí, ale i celému světu. Feyre čeká nesnadné rozhodnutí, komu z oslnivých a smrtících Vladařů věřit…

Dvůr mrazu a hvězd/ Sarah J. Maasová

  • Nakladatelství: CooBoo
  • Počet stran: 224

Anotace: Novela odehrávající se mezi třetím a čtvrtým dílem bestsellerové young adult série Dvůr trnů a růží.
Feyre, Rhysand a jejich nejbližší přátelé pracují na obnově Nočního dvora i válkou zničené země. Ačkoli lidské královny i vílí vládci kují pikle, ve Velarisu alespoň na chvíli nastala sváteční atmosféra. Blíží se totiž oslavy zimního slunovratu. A právě v okamžicích klidu a míru se ukáže, že některé rány ještě nejsou úplně zahojené… Feyre čeká dlouhá cesta plná napětí, vášně, intrik a politikaření, než opravdu zavládne mír.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *